El PSC ens sanciona per expressar solidaritat amb les persones empresonades per raons polítiques

Els grups municipals ERC, CiU-PdeCAT i CUP-Poble Actiu l’Hospitalet de Llobregat volem manifestar el nostre total desacord i enuig amb la decisió de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet i de l’equip de Govern local de continuar endavant amb l’expedient sancionador als tres grups municipals per la col·locació de pancartes i cartells demanant democràcia i l’alliberament dels presos polítics, entre d’altres missatges de caire social. Unes pancartes i cartells ubicats a l’espai cedit a cadascun dels grups municipals dins de l’edifici B de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat per a fer la seva tasca municipal com a oficina o despatx.

Aquesta notificació assenyala com a motiu de l’obertura de l’expedient sancionador, l’incompliment de l’article 73.3 de l’ordenança del Civisme i la Convivència de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Pels tres grups municipals (ERC, PDeCat i CUP-Poble Actiu) aquest és un nou atac a la llibertat d’expressió, un dret fonamental que no pot veure’s supeditat per qualsevol altra normativa o reglament municipal. Més encara, si escau, en el context sociopolític actual davant l’actitud repressora i coercitiva de l’estat espanyol sota l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola.

El PSC de Núria Marín ha decidit clarament qui són els seus companys polítics i ideològics, i ha preferit sumar-se en l’Hospitalet al bloc del 155 i sancionar la llibertat d’expressió i la solidaritat amb les persones empresonades per motius polítics, amb aquest encàrrec a la Guàrdia Urbana, seguint una demanda expressada des de Ciutadans el passat 27/09/2017.

D’igual manera, volem denunciar el criteri discrecional i arbitrari a l’hora d’obrir aquests expedients, donat que quan la Guàrdia Urbana va fer la seva inspecció i va detallar, en la seva denúncia, cadascú dels cartells i pancartes (tant els ubicats a la façana com als de dins del passadís compartit per aquest grups), no va notificar cap incompliment al grup ICV-EUiA-Pirates, tot i tenir a la seva porta cartells exigint la llibertat dels presos polítics i llaços grogs, semblants als de la resta de grups municipals sancionats, essent l’única diferència el tarannà independentista d’aquests últims.

Com a grups polítics municipals, volem recordar que els nostres espais o despatxos son també una eina més d’expressió de missatges polítics i una forma de comunicar els nostres posicionaments de forma transparent i directa a les veïns i veïnes que s’apropen als nostres grups.

I per tant, la col·locació de cartells i pancartes amb missatge polític s’ha realitzat i es realitza, des de i dins d’aquest espai propi, un espai amb claus i privacitat, i per tant, considerem que l’expedient sancionador no respon a l’esperit de l’article 73.3 de l’ordenança de l’article, previst per a mantenir la neutralitat (davant publicitat o propaganda) de les instal·lacions municipals adreçades a oferir serveis a la ciutadania o vetllar per la protecció del patrimoni i immobles de titularitat pública.

Els tres grups municipals iniciaran les accions legals que considerin oportunes per tal de recórrer aquesta decisió i defensar el seu dret a la llibertat d’expressió política.

Document amb el comunicat conjunt dels grups d’ERC, CiU-PDeCat i CUP-Poble Actiu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s